Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855

Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Karneval u Veneciji - 2 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
   • Krajolik pun fascinantne kulture

    Očaravajući krajolik Italije je Venecija. U toj regiji nalaze se svi važniji gradovi sjeverne Italije bogate umjetničke povijesti: Verona, Ferrara, Padova, Vicenza i Venecija. U ovim se gradovima nalaze predkršćanski spomenici s raskošno slikovitim mozaicima važnih muzeja i crkava. Na tragu renesansnog arhitekte Andrea Palladia koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio mnogobrojne vile, često susrećemo posjetitelje Venecije.
    Venecija (talijanski Veneto) nalazi se u sjeveroistočnoj regiji, veličine je 18.264 m2 te broji 4,9 milijuna stanovnika. Regija se sastoji od provincija Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venecija, Verona i Vicenza. Glavni grad regije je Venecija. Regija graniči s regijom Friuli Venezia Giulia na istoku, na sjeveru s Austrijom, ne sjeverozapadu s regijom Trentino-južni Tirol, na zapadu s Lombardijom, te na jugu s regijom Emilia-Romagna. Na krajnjem sjeveru u regiji se nalazi dio Dolomita, ostatak je u dolini rijeke Po. Glavne rijeke regije su Po, Adige i Piave. Na obali se nalaze mnoge lagune, a u jednoj od njih leži i Venecija. Najvažnija grana ekonomije je turizam. Pokraj Venecije se nalaze jezerska kupališta koja su rado posjećena, kao što su Jesolo i Caorle. Kroz povijest, ova je oblast pripadala Republici Veneciji: 1797. je ta oblast pripala Austriji, 1867. je opet pala pod novoosnovano kraljevstvo Italije. Zbog sjećanja na dugu samostalnost i ponosnu tradiciju Venecije, autonomne i separatističke tendencije (Sjeverna Liga - Liga Veneta, Veneto Serenissimo Governo) su i danas izražene.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA

   Polazak autobusa u 04:45 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502 – 506 te iz Rijeke u 07:15 sati sa sjevernog odmorišta „Vrata Jadrana“, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, te vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku razgled grada: kanal Giudecca – Riva degli Schiavoni – Most uzdaha – Trg sv. Marka – Duždeva palača-bazilika sv. Marka – most Rialto – kanal Grande. Ostatak popodneva slobodno za praćenje karnevalskih događanja. Tema karnevala 2015. je „Karneval dobrih okusa hrane i vina“. U 18:00 sati povratak brodićem do Punte Sabbioni, odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

   2. dan | VENECIJA – RIJEKA/ZAGREB

   Nakon doručka odlazak autobusom do Punte Sabbioni i vožnja brodićem do Venecije. Slobodno vrijeme za uživanje u karnevalskim događanjima i praćenje maskiranih povorki. Postoji mogućnost organiziranja izleta na otoke  venecijanske lague: Torcello (najstarije nastanjen otok u Veneciji) - Burano (poznat po izradi čipke i slikovitim kućama) i Murano (posjet radionici poznatog Murano stakla). U 16:00 sati odlazak brodićem do Punte Sabbioni, te nastavak putovanja autobusom prema Zagrebu. Vožnja uz kraća zaustavljanja na putu, te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

   BP-1115

   NAVEDENI POLASCI SU GARANTIRANI !

    

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, 1 noćenje s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama u  ljetovalištu Lido di Jesolo, razgledavanja prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

    Cijena ne uključuje / informativne cijene ulaznica i moguće doplate

    Doplata za jednokrevetnu sobu - 120 kn; vožnja brodićem 12 EUR na relaciji Punta Sabbioni-San Marco-Punta sabbioni; vožnja brodićem 20 EUR na relaciji Punta Sabbioni-Torcello-Burano-Murano-Punta Sabbioni; ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike; putno zdravstveno osiguranje; boravišna pristojba koja se plaća na licu mjesta, recepciji (€ 3,00 po osobi i danu).

    Popusti

    Djeca do 2 godine: besplatno. Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.

    Treća osoba u trokrevetnoj sobi 10% popusta.

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti  

    Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

    Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

    Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.