Sva putovanja na jednom mjestu
Karlovac: +385 (0)47 645 600
Zagreb: +385 (0)1 366 48 55
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - pet.: 08:00 – 20:00
   Subota: 08:00 – 13:00

   Karneval u Veneciji - 2 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
    Karneval u Veneciji - 2 dana
   • Krajolik pun fascinantne kulture

    Očaravajući krajolik Italije je Venecija. U toj regiji nalaze se svi važniji gradovi sjeverne Italije bogate umjetničke povijesti: Verona, Ferrara, Padova, Vicenza i Venecija. U ovim se gradovima nalaze predkršćanski spomenici s raskošno slikovitim mozaicima važnih muzeja i crkava. Na tragu renesansnog arhitekte Andrea Palladia koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio mnogobrojne vile, često susrećemo posjetitelje Venecije.
    Venecija (talijanski Veneto) nalazi se u sjeveroistočnoj regiji, veličine je 18.264 m2 te broji 4,9 milijuna stanovnika. Regija se sastoji od provincija Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venecija, Verona i Vicenza. Glavni grad regije je Venecija. Regija graniči s regijom Friuli Venezia Giulia na istoku, na sjeveru s Austrijom, ne sjeverozapadu s regijom Trentino-južni Tirol, na zapadu s Lombardijom, te na jugu s regijom Emilia-Romagna. Na krajnjem sjeveru u regiji se nalazi dio Dolomita, ostatak je u dolini rijeke Po. Glavne rijeke regije su Po, Adige i Piave. Na obali se nalaze mnoge lagune, a u jednoj od njih leži i Venecija. Najvažnija grana ekonomije je turizam. Pokraj Venecije se nalaze jezerska kupališta koja su rado posjećena, kao što su Jesolo i Caorle. Kroz povijest, ova je oblast pripadala Republici Veneciji: 1797. je ta oblast pripala Austriji, 1867. je opet pala pod novoosnovano kraljevstvo Italije. Zbog sjećanja na dugu samostalnost i ponosnu tradiciju Venecije, autonomne i separatističke tendencije (Sjeverna Liga - Liga Veneta, Veneto Serenissimo Governo) su i danas izražene.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | SUBOTA ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA
   Polazak autobusa u 04:45 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502 – 506) te iz Rijeke u 07:00 sati sa sjevernog odmorišta „Vrata Jadrana“. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, te vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku razgled grada: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Ostatak popodneva slobodno za praćenje karnevalskih događanja. U 18:00 sati povratak brodićem do Punte Sabbioni, odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

   2. DAN | NEDJELJA VENECIJA – RIJEKA/ZAGREB
   Nakon doručka odlazak autobusom do Punte Sabbioni i vožnja brodićem do Venecije. Slobodno vrijeme za uživanje u karnevalskim događanjima i praćenje maskiranih povorki. Postoji mogućnost organiziranja posjete Venecijanske LAGUNE: TORCELLO (najstarije nastanjen otok u Veneciji), BURANO (značajan po izradi čipke i slikovitim kucama) i MURANO (posjet ljevaonici stakla). U 16:00 sati odlazak brodićem do Punte Sabbioni, te nastavak putovanja autobusom prema Zagrebu. Vožnja uz kraća zaustavljanja na putu, te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

   BP-8114

   GARANTIRANI POLASCI:
   22.02. - 23.02.2014.
   01.03. - 02.03.2014. 

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE
    Prijevoz visokoturističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, 1 noćenje s doručkom u hotelu s 3* u dvokrevetnim sobama u okolici Venecije, razgledavanja prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

    CIJENA NE UKLJUČUJE
    Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 kn, vožnja brodićem 12 eur na relaciji PUNTA SABBIONE – SAN MARCO – PUNTA SABBIONE, vožnja brodićem 20 eur na relaciji PUNTA SABBIONE – MURANO – BURANO – TORCELLO – PUNTA  SABBIONE, putno zdravstveno osiguranje, boravišna pristojba koja se plaća na licu mjesta, recepciji (€ 3,00 po osobi i danu).

    Popusti
    Djeca do 2 godine:besplatno.
    Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
    Treća osoba u trokrevetnoj sobi nema popusta.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
    Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr
    Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
    Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.