Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Advent u Budimpešti (mogući polasci Pula/Rijeka/Karlovac)- 2 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

   "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
    


   Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

   Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  GARANTIRANI POLASCI

  S posjetom baroknom gradiću Szentendre

  mogućnost polazaka: Pula, Rijeka, Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec

  1. DAN | ZAGREB – BUDIMPEŠTA

  Polazak iz Zagreba u 06:00 sati (autobusni kolodvor). Ugodna vožnja kroz Mađarsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Budimpeštu panoramski razgled grada autobusom i pješke: brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda s koje se za vedrog vremena pruža prekrasan pogled na Budim, Peštu, Dunav i sve njegove mostove. Vožnju nastavljamo do BUDIM-a gdje se nalazi: Kraljevska palača, crkva sv. Matijaša i Ribarska tvrđava pa se preko Lančanog mosta spuštamo u PEŠTU: zgrada Parlamenta s oko 700 prozora – bazilika sv. Stjepana – najveća sinagoga u Europi – Trg heroja, najveći trg u Budimpešti – avenija Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom ... Odlazak u hotel i smještaj u sobe, kraći odmor. U 17:00 sati predviđena je fakultativna jednosatna vožnja brodom po Dunavom tijekom koje ćete se osjećat kao u bajci ispod osvjetljenih mostova ... (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Slobodno vrijeme za uživanje u božićnom sajmu na glavnom trgu Vörösmarty, te u kuhanom vinu i mirisu predivnog Kürtőskalácsa (kojeg zbog oblika ga zovu i „dimnjak kolač“, tradicionalno mađarsko fino, mekano i prhko pecivo... prefinooo). Blizu ste pa svakako u Gerbeaud-u popijte kavu i uživajte u predbožićnom ugođaju. Noćenje.

  2. DAN | BUDIMPEŠTA – SZENTENDRE – ZAGREB                                                                

  Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 14:00 sati kada krećemo prema 20 km udaljenom baroknom gradiću Szentendre, koji je sa svojim šarenim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku kraći razgled i slobodno vrijeme za ručak i šetnju božićnim sajmom; svakako preporučujemo posjetite Muzej marcipana, u sklopu kojeg se nalazi i radionica i gdje ćete vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Planiran povratak oko 17:00 sati, očekivani dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  CZ-139316

  STOP BOOKING

  10.12.-11.12.2016.

  17.12.-18.12.2016.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz turističkim autobusom, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 4**** u Budimpešti u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV,  razglede prema programu, turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje i troškove organizacije i prodaje.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Vožnja brodom po Dunavu 10 €, ulaznica za Muzej marcipana 3 €, sve što nije navedeno kao uključeno, opcionalno putno osiguranje.

   Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

   Točno vrijeme polaska iz Pule, Rijeke (min. 10 putnika Pula-Rijeka), Karlovca (uvjet je realiziran polazak iz Rijeke), Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

   POPUSTI I DOPLATE

   Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10 % popusta, odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5 %, doplata za jednokrevetnu sobu 150 kn, doplata za polazak iz Pule / Rijeke 200 kn, Karlovca 50 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate

   VAŽNO

   U vrijeme Adventa, zbog velikog broja posjetitelja u Budimpešti, promet je posebno reguliran.

   Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

   Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

   1.       za posebno sjedalo u autobusu:

   -        1 red – sj. 3,4         100 kn

   -        2 red – sj. 5,6,7,8    100 kn

   -        sjedala iza 2. vrata  100 kn

   2.       za dodatno prazno sjedalo u autobusu 200 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

   Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika

   Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

   VAŽNE INFORMACIJE

   Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata, fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje),  organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja