Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Sofiji (BP9-9|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | 29.12.2011., četvrtak | ZAGREB – BEOGRAD - SOFIJA
  Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 1:00 sat. Vožnja autobusom uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u Beograd panoramski razgled kroz NOVI BEOGRAD (Beogradska Arena - Sava Centar - hotel Hyatt) - Dedinje - Muzej 25. maj, te nastavak prema centru grada, uz zaustavljanje kod impresivnog najvećeg pravoslavnog hrama u zemlji, HRAMA SVETOG SAVE u pratnji mjesnog vodiča. Nastavak vožnje centrom grada: TRG SLAVIJA - SKUPŠTINA - TERAZIJE – SABORNA CRKVA – KNEZ MIHAJLOVA. Slobodno vrijeme za ručak (fakultativno doplata za ručak na SKADARLIJI) ili predlažemo šetnju Kalamegdanom, stare tvrđave iznad ušća Save u Dunav, simbola Beograda. Nastavljamo prema Sofiji. Smještaj u hotel. Noćenje.

  2. dan | 30.12.2011., petak | SOFIJA 
  Doručak. Razgled grada; BAZILIKA SV.SOFIJA, ST.NEDELYA, ROTONDA SV.GEORGA, ST.PETKA SAMARDZHIISKA, GRADSKE ZIDINE IZ XII.stoljeća, posjetiti ćemo i KATEDRALU ALEKSANDRA NEVSKOG – podignutu u čast 200 tisuća ruskih vojnika poginulih u ratu za oslobođenje zemlje od turske okupacije, koja je ujedno i najveća  pravoslavna crkva na svijetu. Tu je i Banya BASHI ĐAMIJA koja potječe iz šesnaestog stoljeća. Sofijska sinagoga najveća je na Balkanu i rađena kao preslik bečke sinagoge koju su srušili nacisti (Bugari su posebno ponosni na činjenicu što bugarski Židove nisu doživjeli sudbinu svojih sunarodnjaka u nekim drugim državama jer su ih Bugari odbili izručiti Nijemcima), NARODNO KAZALIŠTE, SVEUČILIŠTE U SOFIJI „KLIMENT OHRIDSKI“, RUSKU CRKVU SV.NIKOLAJ… Slobodno poslijepodne. Predlažemo shopping u jednoj od modernih novih robnih centara. A navečer svakako nemojte propustiti Tipičnu bugarsku večeru sa folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

  3. dan | 31.12.2011., subota | SOFIJA 
  Doručak. Fakultativni izlet u samostan SVETOG IVANA RILSKOG ili RILSKI MANASTIR koji je udaljen 117 km od Sofije. Samostan je osnovan krajem 10.st i ujedno je i najvažniji kulturni, povijesti i arhitektonski spomenik te najveća turistička atrakcija Bugarske i južnoistočne Europe. Nalazi se na 1.147 m n/v, sa vanjske strane izgleda kao utvrda sa 24 metarnim kamenim zidovima. Primjetiti ćete i HRELIOV TORANJ te glavnu crkvu MALE GOSPE. Kraće slobodno vrijeme, predlažemo kušanje pogačica sa šećerom. Povratak u hotel. Pripreme za doček najluđe noći u godini na ulicama Sofije ili u nekom odličnom klubu, jedan od najelitnijih klubova je Sin City, no vi možete posjetiti i Sinatru te Biad.  Povratak u hotel. Noćenje.

  4. dan | 01.01.2012., nedjelja | SRETNA NOVA! | SOFIJA  – ZAGREB
  Doručak. Slobodno prijepodne. Polazak u 11,00 iz Sofije za Zagreb. Slijedi ugodna vožnja uz usputna stajanja putem. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj u Sofiji u hotelu 4* (www.rodina.bg – luxury sobe) u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

   Cijena ne uključuje
   Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, ručak na Skadarliji u Beogradu 15,00 eur po osobi (juha, meso, prilog, salata), izlet u samostan Rila 20,00 eur (minimalno 25 prijavljenih putnika), tradicionalna bugarska večera sa folklorom 35,00 eur po osobi (salata, meso, prilog, domaći kruh, desert, rakija,čaša vina), dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).