Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Nova godina u Lisabonu (GO3-10|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Sedam brežuljaka, stari grad, Tejo i "Electrico"

   Sjeverno od rijeke Tejo leži poznati "bijeli grad" kao diva između obronaka sedam brežuljaka na kojima je izgrađen. Ništa ostalo u Portugalu nije tako fascinantno kao scenski i ujedno povijesni grad sa svojih 500.000 stanovnika.


   Lisabon je živahna metropola s mnogo lica i proturječnosti. On je i moderan i starinski, velegradski i staroseljački, luksuzan i ruševan, arogantan i dobroćudan, europski i afrički. Tko želi čuti kako kuca srce grada ide na Rosiio, omiljeno mjesto "lisboetasa". Zadržite se u jednoj od tradicionalnih kavana, gledajte kako okno Metroa izbacuje mnoštvo ljudi, slušajte prodavače kako izvikuju čarobne brojeve obećane sreće. Između vodoskoka i taksi stanice, prodavačice cvijeća i narodnog kazališta sastaju se sve suprotnosti. Nakon izbora za "Europsku prijestolnicu kulture 1994", Lisabon je 1998. godine sa izložbom EXPO bio u centru pozornosti. Za posljednju Svjetsku izložbu u 20. stoljeću u gradu, pogotovo njegovom istočnom dijelu, srušeni su industrijski i stambeni prostori, kako bi se na tom mjestu sagradili izložbeni prostori, marina, mnogobrojni sportski tereni, luksuzni stanovi, te jedna željeznička stanica veličine pet nogometnih terena. Sa izložbom EXPO Lisabon je doživio najveću urbanu revoluciju, koja se nije dogodila od velikog potresa 1755. S europskim prvenstvom u nogometu 2004. cijela zemlja, kao i Lisabon, pokazali su svoju južnjačku dobroćudnost te su cijeli posao odradili vrlo profesionalno.
   Na putu za dovršetak modernog Lisabona nedostaje još malo prostora za razvoj, no od toga svakako imaju koristi prastara kultura i tradicija. Topografski brežuljkast stisnut grad stoji sam sebi na putu. Doživite Lisabon u nenašminkanoj bezvremenskoj stvarnosti.
   Jedan savjet za kraj: tko poznaje prometni kaos južnih metropola kao što su Rim i Madrid, ne treba se čuditi prometnom kaosu Lisabona. Najbolje je pješice istražiti slikoviti glavni grad Portugala.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | četvrtak | 29.12.2011. | ZAGREB – LISABON
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci ''Pleso'' kod  šaltera Pošte u 13.45h. Polijetanje zrakoplova za Lisabon na letu TAP Portugala, na liniji TP 861 u 15.45h. Po dolasku u Lisabon u 19.30h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti. Transfer autobusom do hotela 4*, smje
  štaj u hotel. Mogućnost odlaska s pratiteljem putovanja javnim prijevozom i pješice u kraću šetnju središtem Lisabona. Noćenje.

  2. dan | petak | 30.12.2011. | LISABON
  Doručak. Odlazak na poludnevni r
  azgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Spomenik markizu Pombalu – Avenija Slobode – Trg Rossio – Praça do Comércio – Kraljevski muzej kočija – Samostan Sv. Jeronima – Betlehemska kula. Slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer moguć fakultativni odlazak na fado predstavu. Povratak u hotel. Noćenje.

  3. dan | subota | 31.12.2011. | LISABON
  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izleta u Sintru i Cascais. Sintra je slikovito selo nedaleko od Lisabona koje se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a oduvijek je bilo omiljena destinacija mnogih pisaca i pjesnika, kao i odmaralište portugalskog kralja i aristokracije pa ne čudi što se tamo nalazi mnogo vila i raskošnih ljetnikovaca. U Sintri ćemo razgledati Nacionalnu palaču, nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon Sintre nastavak prema najzapadnijoj točki kontinentalne Europe – Cabo de Roca.  Nakon toga nastavak vožnje uz plažu Guincho prema ribarskom selu Cascais, poznato po slikovitom zaljevu i šareno obojenim barkama. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme, pripreme za doček Nove godine koji se tradicionalno održava na ulicama i trgovima Lisabona uz veličanstveni vatromet. Sretna Nova godina! Povratak u hotel, noćenje.

  4. dan | nedjelja | 01.01.2012. | LISABON – ZAGREB
  Nakon ranog doručka odjava iz hotela, te transfer do zračne luke. Prijava na let TAP Portugala, na liniji TP 860 u 09.25h; s dolaskom u Zagreb u 15.00h po lokalnom vremenu.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba (ekonomska klasa) do Lisabona, smještaj u hotelu Marques de Pombal 4* na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, sve transfere i razglede prema programu, pratitelja iz Zagreba, putno zdravstveno osiguranje, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

   Cijena ne uključuje
   Pristojbe u zračnim lukama (obavezna doplata 795 kn), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo).

   Fakultativna ponuda (plaćanje prilikom prijave):
   Fado predstava: 450 kn (minimum prijavljenih putnika 10)-večera u 3 slijeda, piće , fado s folklornim programom
   Cjelodnevni izlet u Sintru & Cascais: 550 kn (minimum prijavljenih putnika 15) -razgled Sintre, posjet Nacionalnoj palači (uključena ulaznica), Cabo de Roca i Cascais u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku

   Informativne cijene ulaznica:
   Samostan Sv. Jeronima i klaustar: 7 eur
   Kraljevski muzej kočija: 5 eur
   Minimalni broj putnika: 20 

   NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.