Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina u Amsterdamu - 6 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Nova godina u Amsterdamu - 6 dana
    Nova godina u Amsterdamu - 6 dana
    Nova godina u Amsterdamu - 6 dana
    Nova godina u Amsterdamu - 6 dana
   • U Amsterdamu ćete naći široki spektar povijesnih i kulturnih znamenitosti, kao što su Kraljevska palača, bogati muzeji, ali i zanimljivosti kao što je Muzej marihuane. 


    Veći dio atraktivnog Amsterdama su muzeji, koji svake godine privlače milijune ljudi. Sigurno je svatko barem jednom čuo za Van Goghov muzej ili kuću Anne Frank, no to nije sve. U samom Amsterdamu ima preko 50 različitih muzeja plus mnogobrojne umjetničke galerije.
    Među znamenitostima ističu se Vondel Park, Artis Zoo i jedinstvena četvrt Crvenih svjetiljki. U nastavku donosimo kratke i jasne informacije gdje možete uživati i doživiti Amsterdam.

    Oude - stara crkva
    Teško da će netko računati da se u središtu četvrti Crvenih svjetiljki nalazi najstarija i najinteresantnija crkva Amsterdama. Danas je ova gotski prožeta kompleksna zgrada mjesto održavanja velikih izložbi, kao što je i World Press Photo Show. Ova izložba otvara se svake godine u travnju kako bi ju mogli vidjeti i posjetiti ljudi iz cijeloga svijeta.

    Koninklijk Paleis - Kraljevska palača
    Kraljevska palača i pripadajući trg Dam ispred nje nalazi se u srcu Amsterdama. Na Damu se nalaze izlagači, hot-dog štandovi i kabinet voštanih figura Madame Tussauds.

    Crvena četvrt
    Ne možete tvrditi da ste doista bili u Amsterdamu ako niste vidjeli poznatu Crvenu četvrt. Ta četvrt daje noću, kao i danju jednu posebnu atmosferu. Sasvim očito, ovdje se nudi seks za novac, ovdje su žene svih dobi i porijekla, a možete ih promatrati na njihovim prozorima. No, budite na oprezu od lopova, posebno vikendom kada je Crvena četvrt prepuna turista.

    Vondelpark
    Vondelpark se može opisati kao centralni park Amsterdama, ljudskom rukom postavljen, vikendom Vas poziva na ugodne šetnje ili na rolanje. Park se nalazi u južnom dijelu Amsterdama, a od Crvene četvrti udaljen je samo 5 minuta hoda. Park godišnje posjeti preko 10 milijuna ljudi. Naravno, u parku se nalaze zeleni travnjaci, nekoliko manjih jezera, mjesta za igru te mnogobrojni kafići i restorani.

    Jordaan
    Vjerojatno najšarmantniji susjed Amsterdama nudi ugodan odmor od prepunog centra. Premda Jordaan nije toliko atraktivan, pri šetnji ćete vidjeti prekrasne stare zgrade u mirnim bočnim ulicama kao i jedinstvene vrtove. Na Noorden Marktu možete ponedjeljkom kupiti stvari po niskim cijenama, a na Boermarktu su vikendom svježe namirnice. Ako Vas više zanima shopping nego šetnja, preporučamo Haarlemerstraat gdje se nalaze male, ali trendi trgovine.

    Tropski muzej
    Tropski muzej nalazi se u blizini zoološkog vrta Artis te graniči s Oostparkom, što je vrijdno šetnje ako ste u blizini. Inventar muzeja uključuje živu repliku afričkog i jugoistočnog azijskog sela, izložbu o Južnoj Americi, te glazbene instrumente iz cijeloga svijeta.
    Muzej pohranjuje izložbu putovanja koju možete vidjeti na 1. katu. Tu se izlažu djela suvremene umjetnosti i mnogobrojne fotografije.

    Albert-Cuyp-Markt
    Najpoznatija i najposjećenija ulična tržnica Amsterdama. Tržnica se nalazi u trendi-susjedstvu Pijp, i u neposrednoj je blizini pivovare Heineken. Na tržnici se nalazi preko 300 prodajnih štandova koji nude raznorvsnu robu - od svježeg voća pa do odjeće. Cijene su pristupačne, a sve što se nudi možete kušati i probati.

    Amsterdamski kanali
    Mnogi posjetitelji grada iznenađeni su koliko Amsterdam ima vode. Po mnogobrojnim kanalima (ima ih točno 165) Amsterdam zovu još i "Venecija sjevera". Kao glavni kanali podrazumijevaju se Singel, Heren, Keizer i Prinsen, koji se protežu kroz unutrašnjost grada Amsterdama. U blizini željezničke postaje Damrak nalaze se različite ponude za vožnje brodicama, koje ne možete razlikovati osim po redovima za kupnju ulaznica.

    Anne Frank Hois - Kuća Anne Frank
    U zgradi na Prisengrachtu nalazi se stan Anne Frank, u kojem je za vrijeme Drugog svjetskog rata napisala svjetski poznat dnevnik. Danas u toj zgradi možete pronaći stalna izložba na temu progona Židova, te povijest fašizma. Pošto je zgrada dosta mala, morate računati na dugi red za ulaz, koji može trajati i po sat vremena. Naš savjet je da idete ujutro, ili poslijepodne u ljetnim mjesecima, najbolje poslije 19.00h.

    Rijksmuseum
    Amsterdamske muzeje posjetite u svakom slučaju. Nemojte izostaviti izložbu majstorskih djela Nizozemske, kao što je Rembrandtovo "Nachtwache" (Bdijenje). Preporučamo da se o aktualnim izložbama informirate na stranici www.rijksmuseum.nl

    Zoološki vrt Artis
    Amsterdamski zoološki vrt privlače velik broj posjetitelja svake godine, no ne bez razloga. Na velikom prostoru možete promatrati poznate životinje, u nadograđenoj kišnoj šumi nalaze se noćne životinje, te simulacija amsterdamskih kanalnih sustava. Vrijedno spomena je i geološki muzej, akvarij te dječje igralište. Nadalje, zoo nudi i obilazak savane te posebnih životinjskih vrsta. Možete obići i specifične životinjske (homoseksualne) parove slonova, majmuna, flaminga i delfina. Sve u svemu, u zoološkom vrtu Artis možete provesti cijeli dan.

    Amsterdam Arena
    Amsterdamska Arena nije poznata samo po nogometu, već i po ljetnim koncertima gdje gostuju poznati svjetski bandovi, kao što su Rolling Stones ili U2 (o aktualnom programu se možete informirati na www.amsterdamarena.nl). Ukoliko nije ljetna ili zimska stanka, možete pogledati utakmice poznatog nizozemskog kluba Ajax, a za nogometne fanove postoji trgovina sa nogometnim artiklima.


   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN                                    ZAGREB – FRANKFURT

   Polazak iz Zagreba u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Vožnja autobusom kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku do Frankfurta. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

    

   2. DAN                                    AMSTERDAM

   Doručak. Razgled Frankfurta u kojem se može vidjeti Altstadt, stari dio grada i Innenstadt, centralni dio grada u kojem se nalazi glavna frankfurtska šetnica ili tzv. shopping ulica Zeil. Nastavak vožnje prema Amsterdamu. Po dolasku slijedi orijentacioni razgled grada: Centraal station (Glavni kolodvor), Crkva sv. Nikole (Katedrala), Damrak, Burza, De Bijenkorf, Trg Dam, Grand Hotel Krasnapolsky, Nacionalni spomenik, Kraljevska palača, Nova crkva… Slobodno. Tijekom večernjeg razgleda okusit ćemo “Dark Amsterdam”, tj. najskrivenije i najmračnije ali i najatraktivnije dijelove Amsterdama: Četvrt crvenih svjetala, Prostitution information centre, Erotic museum (jedini takve vrste u svijetu), Muzej marihuane, Bulldog coffee shop, Theatre Casa Rosso, Moulin Rouge, najopasnija i najuža ulica, Stara crkva, Teasers, La Cana… Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

    

   3. DAN                                    AMSTERDAM

   Doručak. Nastavak razgleda:  Kalverstraat, Trg i toranj Munt, Bloemenmarkt (tržnica cvijeća), Rembrandtov trg, Smookey coffee shop, Gradska vijećnica, Stopera (koncertna dvorana), Waterlooplein (buvljak), Leidseplein… Posjetit ćemo i brusionicu dijamanata Coster diamonds, gdje će nam na hrvatskom jeziku objasniti kako nastaju i pokazati kako izgledaju najskuplji dijamanti. Poslije ćemo pogledati najveći i najznačajniji muzej u Nizozemskoj (amsterdamski Louvre), amsterdamski Rijksmuseum, u kojem se nalaze najpoznatija djela nizozemskih majstora Zlatnoga doba, a najznačajnije među njima je Rembrandtova Noćna straža. Slobodno poslijepodne. Pogledajte Van Goghov muzej ili muzej voštanih figura Madamme Tussaud's.  Večera. Noćenje.

    

   4. DAN                                    MALA NIZOZEMSKA TURA

   Doručak. Kolorit malog holandskog gradića vidjet ćemo u EDAMU koji je također poznat po proizvodnji sira. U VOLENDAMU ćemo pogledati tipično obiteljsko gospodarstvo gdje možete kušati najbolje nizozemske sireve domaće proizvodnje. Manufakturu klompi, poznati i tradicionalni nizozemski proizvod, vidjet ćete u ZAANSE SCHANSU gdje se nalazi i selo, muzej na otvorenom, s najljepšim primjercima vjetrenjača u Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam. U nastavku razgledavanja pogledat ćemo skrivenu crkvu Amstelkring, obići kuću Anne Frank i  Westerkerk, te kontroverzni Homo monument… Predvečer predlažemo vožnju amsterdamskim kanalima. Večera. Noćenje.

    

   5. DAN                                    AMSTERDAM - NÜRNBERG

   Doručak. Odlazimo prema DEN HAAGU gdje ćemo pogledati kompleks zgrada nizozemskog parlamenta, proći pored Suda za zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY), a nakon toga odlazimo na jednu od najelitnijih plaža na Sjevernom moru, SCHEVENINGEN, gdje se nalazi i poznati haški zatvor. Nastavljamo prema MADURODAMU, Nizozemskoj u minijaturi. Predvečer odlazimo u pravcu Hrvatske.

    

   6. DAN                        ZAGREB

   Dolazak u Zagreb, na mjesto polaska, očekuje se u popodnevnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj na osnovi  ukupno 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*: 1 noćenje s  buffet doručkom u Njemačkoj u  hotelu  4* u Frankfurtu, 3 noćenja s buffet  doručkom u Nizozemskoj u hotelu 4* u okolici Amsterdama, razgledavanja prema programu, turističkog pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, do-datni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), informativne cijene ulaznica ( mogu biti podložne promjeni): vožnja brodom po kanalima u Amsterdamu 15 EUR po osobi (doplata  na licu mjesta), ulaznice za muzeje npr. muzej Van Gogha Amsterdam 17 EUR, Rijskmuzej Amsterdam  17,50  Eur, putno osiguranje

    POPUSTI

    Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

    Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu

    Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom re-zervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

    -  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn

    - sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

    - sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  100 kn

    NAPOMENA

    Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncera-ta, priredbi itd.

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti

    Za  državljane RH viza za Nizozemsku i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

    Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

    Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika naj-kasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.