Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Lisabon Nova godina - 4 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Zrakoplov
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Lisabon Nova godina - 4 dana
    Lisabon Nova godina - 4 dana
    Lisabon Nova godina - 4 dana
    Lisabon Nova godina - 4 dana
   • Sedam brežuljaka, stari grad, Tejo i "Electrico"

    Sjeverno od rijeke Tejo leži poznati "bijeli grad" kao diva između obronaka sedam brežuljaka na kojima je izgrađen. Ništa ostalo u Portugalu nije tako fascinantno kao scenski i ujedno povijesni grad sa svojih 500.000 stanovnika.


    Lisabon je živahna metropola s mnogo lica i proturječnosti. On je i moderan i starinski, velegradski i staroseljački, luksuzan i ruševan, arogantan i dobroćudan, europski i afrički. Tko želi čuti kako kuca srce grada ide na Rosiio, omiljeno mjesto "lisboetasa". Zadržite se u jednoj od tradicionalnih kavana, gledajte kako okno Metroa izbacuje mnoštvo ljudi, slušajte prodavače kako izvikuju čarobne brojeve obećane sreće. Između vodoskoka i taksi stanice, prodavačice cvijeća i narodnog kazališta sastaju se sve suprotnosti. Nakon izbora za "Europsku prijestolnicu kulture 1994", Lisabon je 1998. godine sa izložbom EXPO bio u centru pozornosti. Za posljednju Svjetsku izložbu u 20. stoljeću u gradu, pogotovo njegovom istočnom dijelu, srušeni su industrijski i stambeni prostori, kako bi se na tom mjestu sagradili izložbeni prostori, marina, mnogobrojni sportski tereni, luksuzni stanovi, te jedna željeznička stanica veličine pet nogometnih terena. Sa izložbom EXPO Lisabon je doživio najveću urbanu revoluciju, koja se nije dogodila od velikog potresa 1755. S europskim prvenstvom u nogometu 2004. cijela zemlja, kao i Lisabon, pokazali su svoju južnjačku dobroćudnost te su cijeli posao odradili vrlo profesionalno.
    Na putu za dovršetak modernog Lisabona nedostaje još malo prostora za razvoj, no od toga svakako imaju koristi prastara kultura i tradicija. Topografski brežuljkast stisnut grad stoji sam sebi na putu. Doživite Lisabon u nenašminkanoj bezvremenskoj stvarnosti.
    Jedan savjet za kraj: tko poznaje prometni kaos južnih metropola kao što su Rim i Madrid, ne treba se čuditi prometnom kaosu Lisabona. Najbolje je pješice istražiti slikoviti glavni grad Portugala.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. DAN | ZAGREB - LISABON

   Sastanak putnika u zračnoj luci Pleso u 06:00 kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Prijava za let za Lisabon u 08.10h. Po slijetanju u Lisabon u 10.25 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom u razgled grada u pratnji vodiča: odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onaj u Rio de Janeiru). Kratko slobodno vrijeme za kušanje poznate lisabonske slastice u najpoznatijoj slastičarice Pasteis de Belem iz 1837. godine. Slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled: Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

   2. DAN | LISABON

   Doručak. Slijedi nastavak razgleda grada u pratnji vodiča pješice i javnim prijevozom. Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela). Po želji odlazak do obližnje utvrde Castelo sao Jorge s koje se pruža predivan pogled na Lisabon. U popodnevnim satima predlažemo posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, kazino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. U večernji satima moguć odlazak na večeru u restoran s Fado muzikom. Povratak u hotel, noćenje.

   3. DAN | FAKULTATIVNI IZLET SINTRA-CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL

   Doručak. Slobodan dan za samostalno otkrivanje Lisabona ili mogućnost doplate za izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). Zatim nastavak do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Slijedi vožnja do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici). U popodnevnim satima povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnje slavlje.         SRETNA NOVA GODINA!

   4.  DAN | LISABON-ZAGREB

   Doručak. Transfer do zračne luke. Let za Zagreb u 11.10h. Dolazak u Zagreb oko 15.20h.

   AZ-139217

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Zrakoplov

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelu 3* u 1/2 sobama s doručkom i boravišnom taksom, stručno vodstvo tijekom puta, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju, večeru u restoranu s Fado programom cca 390 kn (plaćanje u agenciji kod rezervacije), izlet Sintra-Cabo-Caiscais-Estoril 290 kn (plaćanje na licu mjesta)

    DOPLATE

    Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

    Doplata za zrakoplovne takse: 980 kn

    Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta

    PLAĆANJE

    30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta

    Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.