Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Kuba (K6212)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1.dan | ZAGREB - PARIZ - HAVANA
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci kod šaltera za međunarodne polaske u 05.30 sati. Polet zrakoplova Air France za Pariz u 7.00 sati sa dolaskom u Pariz u 9.00 sati. Natavak leta zrakoplova Air France na letu AF 3534 za Havanu u 13.35 uz služenje jela i pića za vrijeme leta. Dolazak u Havanu u 17.45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

  2.dan | HAVANA
  Nakon doručka, vožnja simpatičnim Coco taxi-jima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Potom, odlazak autobusom do tvornice ruma gdje možete saznati sve o postupku proizvodnje ovog nacionalnog kubanskog pića. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…). Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe,… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Ručak u popularnom restoranu. Nastavak razgleda grada autobusom. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana (uz doplatu) u kojem mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

  3.dan | HAVANA - PINAR DEL RIO - HAVANA
  Nakon doručka, odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slijedi odlazak do Prehistorijskog murala naslikanog na stijeni. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. Ručak u obližnjem restoranu i potom povratak u hotel. Navečer mogućnost organizirane večere u poznatom restoranu LA BODEGITA DEL MEDIO ili EL FLORIDITA (uz doplatu). Noćenje.

  4.dan | HAVANA
  Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Havane i uživanje u jedinstvenom ugođaju što ga ovaj grad pruža. Navečer predlažemo odlazak u neki od brojnih barova sa plesom i živom kubanskom glazbom. Noćenje.

  5.dan | HAVANA – VARADERO
  Nakon doručka, vožnja autobusom prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u Hemingwayevu muzeju. Razgled kuće (izvana) Finca Vigia u kojoj je ovaj poznati pisac boravio. U parku pored kuće nalazi se i njegov brod Pilar. Odlazak do sela Cojimar. Nakon kraće šetnje, koktel u restoranu “La Terraza” kojeg je Hemingway često posjećivao. Nastavak putovanja prema Varaderu uz zaustavljanje na vidikovcu kod mosta Bacunayagua gdje možete uživati u pogledu i probati poznati kubanski koktel “Pina Colada” (doplata). Po dolasku u Varadero, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  6-7. dan | VARADERO
  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta.

  8.dan | VARADERO - HAVANA - PARIZ
  Nakon doručka slobodno vrijeme do polaska autobusa za Havanu. Polet zrakoplova Air France AF 3537 za Pariz u 17.35 sati.

  9.dan | PARIZ - ZAGREB
  Dolazak u Pariz predviđen je za 8.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 9.45 sati sa dolaskom u 11.45 sati.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 5* u Havani, smještaj na osnovi 3 noćenja u hotelu 4* na osnovi usluge all inclusive u Varaderu, ručak u Havani i ručak u Pinar del Riu, grupne transfere, izlete i razglede prema programu, obroke i usluge predviđene po programu, usluge lokalnog vodiča, pratitelja putovanja iz Hrvatske, organizaciju putovanja, jamčevinu.

   Cijena ne uključuje
   Pristojbe zračnih luka (podložno promjenama), kubansku vizu - 450 kn, lokalnu pristojbu na Kubi (cca 25 € - plaća se na povratku u zračnoj luci), dodatne usluge, obroke i izlete, napojnice za lokalne vodiče i vozače, putno osiguranje (preporučamo).

   Obavezne doplate po osobi
   Zrakoplovne pristojbe - cca 3.350 kn (podložno promjenama).

   Neobavezne doplate po osobi
   Kubanska viza – 450 kn.

   Napomene
   Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja; za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).