Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Jordan i Izrael - 8 dana

  Termini:
  25.11.2017, 06.01.2018, 24.03.2018...
  Trajanje:
  8 Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  8.990,00 KNCijena od 8.490,00 KN
  Po osobi
  • Jordan i Izrael - 8 dana
   Jordan i Izrael - 8 dana
   Jordan i Izrael - 8 dana
   Jordan i Izrael - 8 dana
  Stranica za ispis
  Akcija: FM popust vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenosti mjesta po FM cijeni

  Program putovanja

  Uključeno 6 večera

  1. DAN | ZAGREB - ISTANBUL

  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK 1056) za Istanbul u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

  2. DAN | ISTANBUL - AMMAN - JERASH - AMMAN

  Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 02.05 sati. Dolazak u Amman u 05.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Nakon kasnijeg doručka odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najočuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera. Noćenje.

  3. DAN | AMMAN - MADABA - PLANINA NEBO - KERAK - PETRA

  Doručak. Odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možete vidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena, s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  4. DAN | PETRA - WADI RUM - AQABA

  Nakon doručka, odlazak na razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Po završetku razgleda, slijedi odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabie, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Potom, vožnja do Aqabe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

  5. DAN | AQABA - MASADA - MRTVO MORE - BETLEHEM

  Nakon doručka vožnja prema graničnom prijelazu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

  6. DAN | BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

  Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

  7. DAN | BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM

  Nakon doručka, odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom, vožnja do Jeruzalema te razgled novog dijela grada: Yad Vashem - memorijal žrtvama holokausta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  8. DAN | BETLEHEM - TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB

  Nakon doručka transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 14.15 sati na liniji TK765. Dolazak u Istanbul u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.05 sati na liniji TK1055, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 19.15 sati po lokalnom vremenu.

  K-118117

  GARANTIRANI POLASCI

  Rezervacije

  Odaberite termin

  • 8,990.00 KN
   8,490.00 KN
   Po osobi
   Pošaljite upit

   Jordan, Amman

   Dvokrevetna soba, Hoteli 4*, Noćenje i obroci prema programu putovanja
   25.11.2017 - 02.12.2017
   Dvokrevetna soba
   Akcija: FM popust vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenosti mjesta po FM cijeni
  • 10,890.00 KN
   10,390.00 KN
   Po osobi
   Pošaljite upit

   Jordan, Amman

   Jednokrevetna soba, Hoteli 4*, Noćenje i obroci prema programu putovanja
   25.11.2017 - 02.12.2017
   Jednokrevetna soba
   Akcija: FM popust vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenosti mjesta po FM cijeni

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu, 6 večera (set menu) u hotelima prema programu, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelja na putovanju, jordansku vizu, jamčevinu i trošak organizacije putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Doplatu za jednokrevetnu sobu za polaske: 6.10. , 29.11.2017. i 28.4.2018.:

   1.900 kn , za polaske: 6.1. i 24.3.2018.: 2.000 kn, dodatne usluge, obroke i izlete, putno osiguranje (preporučujemo).

   OBAVEZNE DOPLATE PO OSOBI

   Kod prijave - zrakoplovne pristojbe 1.690 kn (podložne promjenama); na licu mjesta - izlazna taksa u Jordanu 15 USD, napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje pratitelju putovanja).

   VIZA

   Potrebna; jordanska viza dobiva se po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa; za vizu je potrebno poslati sken putovnice; izraelska viza dobiva se pri ulasku u zemlju; putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici.

   Najmanji broj putnika: 15