Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Kuba: Havana i Varadero - 9 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov, Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Kuba: Havana i Varadero - 9 dana
   Kuba: Havana i Varadero - 9 dana
   Kuba: Havana i Varadero - 9 dana
   Kuba: Havana i Varadero - 9 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB – PARIZ – HAVANA

  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:00 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 19:55 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

  2. DAN | HAVANA

  Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni razgled grada Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćemo vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

  3. DAN | HAVANA

  Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu Nacional ili tradicionalni cabaret show Tropicana sa preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.            

  4. DAN | HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

  Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.                                                 

  5. DAN | HAVANA – VARADERO

  Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

  6. i 7. DAN | VARADERO

  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

  Mogućnost odlaska na cjelodnevne fakultativne izlete (doplata na licu mjesta): Crucero del Sol – izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru ili Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) – izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO-ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara (uključen ručak). Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

  8. DAN | VARADERO – HAVANA

  Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 sati na liniji KL724.

  9. DAN | AMSTERDAM – ZAGREB

  Predviđen dolazak u Amsterdam je u 08:05 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 9:20 sati na liniji KL1941. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:10 sati.

  AT-276117

  GARANTIRANI POLASCI

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov
  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Havana – Amsterdam - Zagreb, četiri noćenja u hotelu 4* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga all inclusive), razglede prema programu i ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratitelj putovanja, lokalnog vodiča, troškove organizacije.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu, dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

   OBAVEZNE DOPLATE

   Doplata za zrakoplovne pristojbe 2.790 kn (podložne promjeni), kubanska viza, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

   Fakultativni izleti u Varaderu (informativne cijene, plaćanje na licu mjesta)

   Crucero del Sol – izlet katamaranom 100 eur

   Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) 100 eur

   Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.

   U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

   VIZA – TURISTIČKA KARTA

   Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

   MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

   NAPOMENA

   Zrakoplovne pristojbe su podložne promjeni i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

   KORISNE INFORMACIJE

   Službeno ime: Republika Kuba

   Glavni grad: Havana

   Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski

   Vremenska razlika: - 6 sati u odnosu na Hrvatsku

   Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR

   1 EUR = cca 1,1 CUC / 1 CUC = cca 7 kn

   Napon struje: 110 V, potreban adapter

   Viza: potrebna je turistička karta za ulaz u zemlju - Atlas posreduje u izdavanju.

   Cijepljenje: nije potrebno

   Pozivni broj zemlje: +53

   Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.

   Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.

   Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.

   Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena.