Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Šri Lanka i Maldivi - 11 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Šri Lanka i Maldivi - 11 dana
   Šri Lanka i Maldivi - 11 dana
   Šri Lanka i Maldivi - 11 dana
   Šri Lanka i Maldivi - 11 dana
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB – ISTANBUL

  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija i podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

  2.DAN | ISTANBUL - COLOMBO NEGOMBO

  Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo na liniji TK730 u 01:55 sati sa međuslijetanjem na Maldivima (putnici ne izlaze iz zrakoplova). Dolazak u Colombo predviđen je u 15:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak sa predstavnikom lokalnog agenta, transfer do hotela na području Negomba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

  3. DAN | NEGOMBO – PINNAWELA - DAMBULLA

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Dambulli. Stajanje u Pinnaweli i posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova, od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Na farmi od 25 hektara sa kokosovim palmama, imat ćete mogućnost upoznati se sa načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te se slikati s njima i hraniti ih. Nakon posjeta farmi slonova, odlazak prema Dambulli gdje ćete vidjet fascinantni hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim budističkim crtežima, a u pet unutarnjih pećina nalazi se preko 130 kipova Bude različitih oblika te kipovi bogova i vladara. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

  4. DAN | DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE - KANDY

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle prema Sigiriyi. Po dolasku se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.), preko 700 rukom ispisanih singalskih stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema mjestu Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima u kojem ćemo saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Zatim slijedi posjet radionici batika gdje ćemo vidjeti proces nastajanja tih tipično oslikanih platna. Odlazak u Kandy, grad koji je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smješten uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet hramu svetog zuba - najsvetijem mjestu u zemlji gdje se čuva Budin sveti zub. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

  5. DAN | KANDY -  PERADENIYA – NUWARA ELIYA

  Doručak i odjava iz hotela. Posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom 1374. godine kao vrtu za odmor kralja Sinhala, a kasnije je proširen od strane britanaca. U vrtu ćete vidjeti više od 5.000 vrsta drveća, biljaka, cvijeća i začina. Najpopularniji među turistima su staklenik orhideja i vrt sa začinima. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi, britanskom kolonijalnom resortu koji još zovu i „mala Engleska“, putem koji vodi uz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Zbog hladnije klime u Nuwara Eliyi je najpovoljnije područje za preradu čaja i zbog toga se ondje nalazi mnoštvo plantaža. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

  6. DAN | NUWARA ELIYA – ELLA - YALA

  Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Nacionalnom Parku Yala sa stajanjem u gradiću Ella koji se nalazi u okruženju egzotične prirode sa zadivljujućim pogledom na planine. Nastavak putovanja prema NP Yalla koji je osnovan 1938. godine u svrhu rezervata za lov, no danas je to najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park gdje se mogu promatrati ptice, kojih ima preko 130 različitih vrsta, i divlje životinje poput slonova, leoparda, bivola, jelena, krokodila i drugih. Odlazak u hotel, večera i noćenje. 

  7. DAN | YALLA - GALLE – COLOMBO (ZRAČNA LUKA) – MALDIVI

  Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema južnjačkom gradu Galleu gdje se nalazi najveća i najvažnija luka u zemlji. Razgled grada u kojem su najznačajnije zgrade iz vremena vladavine Nizozemaca što se može i primijetiti po njihovom izgledu. Odlazak prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let TK731 u 20:25 sati i dolazak na Maldive u 21:30 sati. Transfer do hotela. Večera i noćenje.              
  8. i 9. DAN | MALDIVI

  Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Smještaj u hotel na osnovi AI usluge.

  10. DAN | MALDIVI

  Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke i prijava na liniji TK 731 u 22:45 sati.  

  11. DAN | ISTANBUL –  ZAGREB

  Dolazak u Istanbul u 05:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:20 sati na liniji TK1053 i predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:35 sati.

  AT-165117

  GARANTIRANI POLAZAK

  21.11.-01.12.2017.

  06.01.-16.01.2018.


  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Istanbul – Colombo, Colombo – Maldivi, Maldivi – Istanbul – Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na Šri Lanki s uslugom polupansiona, sve razglede, transfere i ulaznice za lokalitete prema programu, 3 noćenja na Maldivima u hotelu 4*  s uslugom all inclusive, Atlasovog pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Šri Lanki, organizaciju i pripremu putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Pristojbe zračnih luka 3.390 kn, vizu za Šri Lanku 250 kn, uslugu ishođenje vize 50 kn, napojnice 40 usd – plaćanje na licu mjesta, osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje.

   OBAVEZNE DOPLATE

   Pristojbe zračnih luka 3.390 kn, napojnice 40 usd -  plaćanje na licu mjesta, viza za Šri Lanku 250 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja.

   DOPLATE

   Doplata za jednokrevetnu sobu                          4.900 kn (polazak 21.11.2017.)

   Doplata za jednokrevetnu sobu                          5.590 kn (polazak 6.1.2018.)

   MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

   NAPOMENA

   Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju ista propisuje. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

   KORISNE INFORMACIJE

   ŠRI LANKA

   Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

   Glavni grad: Colombo

   Službeni jezik:  singaleški i tamilski

   Vremenska razlika:  +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku

   Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)

   Napon struje: 230 V

   Viza: hrvatskim  državljanima viza za ulazak na Šri Lanku je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize je 50 kn po osobi.

   Cijepljenje: nije potrebno.

   Pozivni broj zemlje: +94

   Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu.

   Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.

   Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu.

   MALDIVI

   Službeno ime: Republika Maldivi
   Geografski položaj: Nalazi se jugozapadno od Indijskog potkontinenta, a sastoji se od oko 1.200 koraljnih otoka.
   Površina: 300 km2
   Broj stanovnika: 349.100
   Glavni grad: Malé (76.000 stanovnika)
   Službeni jezik: dhivehi (maldivski), engleski
   Religija: sunetski muslimani (100%)
   Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku
   Nacionalna valuta: rufija (MVR)
   Napon struje: 230-240 V
   Noćni život i zabava: Ograničavaju se na hotelska naselja i otoke namijenjene turističkim posjetima.
   Gastronomija: Maldivska kuhinja pod snažnim je utjecajem indijske kuhinje, a glavna namirnica je riba. Tipično maldivsko jelo je garudiya (različite vrste riba poprskane limunom i kuhane u slanoj vodi s lukom) i sušena riba Hiki Mas. Alkoholna pića mogu se konzumirati samo u hotelima.
   Viza: Dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive.
   Cijepljenje: nije potrebno
   Pozivni broj zemlje: +960
   Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

   Pozivni broj zemlje: +962

   Korisna web stranica: www.visitjordan.com 

   Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja