Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Provansa - 5 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB/RIJEKA - NICA/OKOLICA
  Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 5:30 sati, s autobusnog kolodvora u Karlovcu u 6:30 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Nicu u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel u Nici/okolici. Noćenje.

  2. dan | NICA - GRASSE - AIX EN PROVENCE - AVIGNON/OKOLICA
  Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u šetnju starom jezgrom Nice: Place Massena - Cours Saleya, tržnica cvijeća - katedrala sv. Reparate - Promenade des Anglais. Slobodno vrijeme za kupovinu, ručak i šetnju starim gradom sa živopisnom tržnicom, ponudom provansalskih začina, kandiranog voća i suvenira. Nastavak putovanja po Provansi preko Grassea, središta parfemske industrije. Posjet tvornici parfema. Poslije razgleda putovanje se nastavlja u unutrašnjost Provanse prema negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Razgled stare gradske jezgre pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau - Place Albertas - gradska vijećnica - Katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vrijeme za posjete muzejima, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. Odlazak prema Avignonu. Smještaj u hotel. Noćenje.

  3. dan | AVIGNON - PONT DU GARD - NÎMES - AVIGNON/OKOLICA
  Doručak. U prvom dijelu dana odlazak u središte Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, grada povijesti i umjetnosti poznatog i kao „papinski grad“, ime koje zahvaljuje svom statusu iz 14. stoljeća. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih kazališnih festivala. Po dolasku u Avignon razgled povijesne jezgre grada koji je u 14. stoljeću bio prijestolnica kršćanstva i sjedište papinstva: katedrala Notre Dame des Doms - Mala palača - gradske zidine - Papinska palača - Avignonski most - Place d' Horloge. Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka izlet u Nimes, preko poznatog mosta na rijeci Gardon - Pont du Gard - dijelu nekadašnjeg rimskog akvadukta i jednom od najposjećenijih francuskih spomenika. Nakon posjeta mostu vožnja do Nîmesa, jednog od najvažnijih galsko-rimskih gradova, a danas jednog od gradova za kojeg sami Francuzi kažu da je jedan od najugodnijih francuskih gradova za život. Razgled grada: rimska Arena - Maison Carée - katedrala Notre Dame - Place aux Herbes. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Avignon. Noćenje.

  4. dan | AVIGNON - LA CAMARGUE - SAINTES-MARIES-DE-LA-MER - AIX-EN-PROVENCE - CANNES/OKOLICA
  Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Arles na rijeci Roni, grad kojeg krase mnogobrojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, slijedi razgled grada: Katedrala St. Trophime - gradska vijećnica iz 17. st. - rimska Arena - Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“, slikara koji je proveo dio života u Arlesu i u tom gradu bio najproduktivniji tijekom svog života, tu je npr. naslikao i svoju poznatu sliku „Suncokreti“, a imao i glasovitu epizodu s Paulom Gauguinom). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje po Provansi posjetom najromantičnijem području Provanse, nacionalnom parku La Camargue, kraj delte rijeke Rone, s očuvanim biljnim i životinjskim svijetom, slanim močvarama, konjima i ružičastim plamencima. Posjet mjestu na obali mora, Saintes-Maries-de-la-Mer, mjestu hodočašća i štovanja crne Sare, svetice zaštitnice Roma, služavke Marije Magdalene koja se tu iskrcala šireći kršćanstvo u 1. stoljeću. Kraće slobodno vrijeme za kavu i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje kroz lijepe planinske pejzaže unutrašnjosti Provanse prema sredozemnoj obali i Cannesu. Dolazak u Cannes. Šetnja do Festivalske palače. Slobodno vrijeme za uživanje na Croisetti, starom gradu, itd. Odlazak u hotel u večernjim satima. Smještaj u hotel na području Cannesa/okolice. Noćenje.

  5. dan | CANNES - ST.-PAUL-DE-VENCE - RIJEKA/ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do najljepšeg sela Provanse, mjesta inspiracije brojnih umjetnika, mjestašcu Saint-Paul-de-Vence. Saint-Paul je desetljećima meka i utočište slavnih francuskih umjetnika, mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neku su se tu i vjenčali: slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

  AT-2214

  GARANTIRAN POLAZAK
  8.10.2014.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE
   Prijevoz autobusom, pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 1 noćenja s doručkom u Nici/okolici, 2 noćenja s doručkom na  području Avignona/okolice i 1 noćenja s doručkom na području Cannesa/okolice, sve razglede i izlete prema programu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

   CIJENA NE UKLJUČUJE
   Ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

   POPUSTI
   Za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%
   Za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%.

   NAPOMENA
   Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

   Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.

   MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40