Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Dječji Advent u Beču - 2 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Dječji Advent u Beču - 2 dana
    Dječji Advent u Beču - 2 dana
    Dječji Advent u Beču - 2 dana
    Dječji Advent u Beču - 2 dana
   • Centar kulture i ugodnog razgovora

    Cijeli stari grad Beča oko crkve sv. Stjepana pripada svjetskoj kulturnoj baštini UNESCO-a. Između raskošnih starovjekovnih zdanja baroka naći ćete interesantnu suvremenu arhitekturu, kao i kuću Steffl i Haas kuću.    Albertina
    Bečka najveća izložbena zgrada sadrži jednu od najvećih svjetskih zbirki. Albrecht Dürer "Feldhase" kojem se možete diviti, kao i Gustavu Klimtu, remek djela Schiela, Kokoschka, Picassa i Rauschenberg koji se naizmjenično izlažu. Kao najveća habsburška palača stoluje Albertina na južnom vrhu Hofburga na jednoj od zadnjih utvrda Beča. Zbirka koju je 1776. osnovao Herzoga Alberta od Sachen-Teschen, jednog zeta carice Marije Terezije, obuhvaća preko 1 milijun tiskane grafike i 60.000 crteža (radno vrijeme: dnevno 10.00-18.00, srijeda 10.00-21.00; ulaz: 9,50 €, s popustom 7,00 € djeca/mladi ispod 19 godina - ulaz slobodan)

    Prater
    Golemi kotač: ukoliko ste u potrazi za ovim znamenom i na tragu za "Trećim čovjekom" (film) onda bacite pogled na grad sa visine od 64,75m. Tek kad ste se vozili golemim kotačem, tada ste zapravo vidjeli Beč. Pošto je cijelu godinu otvoren, to je najposjećenije mjesto dunavske metropole. Sagrađen je 1896. godine, od strane engleskog ing. Waltera Basseta i svojevremeno je bio unikat.

    Stepahnsdom
    On krasi zadnju stranu euro-kovanice i veliki je znamen Beča. Istovremeno je Steffl, kako ga odmilja zovu stanovnici Beča, veća gotska građevina koja posjeduje cijeli red umjetnina, koje se djelomično mogu vidjeti s vodičem. Između ostalog 1467-1513 od Nicolas Gerhaert van Leyden, nadgrobni spomenik cara Friedricha III. iz crvenog mermera. 343 stepenice vode ka vrhu doma. Trud se isplati - s vrha imate fantastičan pogled na Beč. (posjet je cijele godine, vrijeme posjeta s vodičem pon-sub 9.00-11.30 i 13.00-16.30, nedjelja i praznici 13.00-16.30; ulaznice: odrasli 4,50 €, djeca 6-14 god. 1,50 €)

    Bečka gradska opera
    Okruglo 50 opera i 20 baletnih djela u 300 dana godišnje imaju pravo glasa. Sama zgrada je sagrađena u godinama 1863.-1869. Jedna od prvih raskošnih građevina  koja je postavljena u novonastaloj ulici (Ringstrasse). Jednom u godini bina i parket gradske opere pretvore se u podij za ples - legendarni bečki operni bal. Otvaranje u prisutstvu predsjednika države, preko stotinu debitantskih parova u dugim večernjim haljinama odnosno frakovima. Na balu balova se malo osjeti flair negdašnje ere Rinstrasse.

    Hofburg
    Više od sedam stotina godina je vladao Habsburški imperium sa Hofburga. Na srednjovjekovni dvorac još i danas podsjeća gotskog stila kapela dvorca, u kojoj bečki dječaci nedjeljom imaju svoj nastup. U sredini starog grada možete vidjeti sav sjaj i raskoš svakodnevice nekad najveće obitelji dunavske monarhije. Ne vidite samo prostor carskih oficira, sobe za primanje za konferencije, ministarske prostore i carske savjete, nego i radnu sobu cara Franje Josipa, kao i spavaću sobu njegove supruge, mnogobrojne salone i kupatila, do 1918. gdje je stanovala carska obitelj u Hofburgu, prije je bio jedan dvorac iz 13. st. koji se je sticanjem moći Habsburgovaca dograđivao i s vremenom postao raskošna rezidencija (otvoreno: rujan-lipanj 9.00-17.30, srpanj/kolovoz 9.00-18.00, ulaz: odrasli 10,50 €, popust 9,50 €, djeca 6-18. god 6,50 €).

    Austrijska nacionalna biblioteka (knjižnica)
    Prekrasna dvorana, srce austrijske knjižnice broji se za najljepšu dvoranu svijeta. Prva dvorska knjižnica je postala u prvoj polovini 18. stoljeća kao zaseban trakt (dio) carske rezidencije Hofburga. Ona je najveća barokna biblioteka Europe. Dojmljiva sjajna dvorana biblioteke je skoro 80 m dugačka i 20 m visoka i okrunjena je jednom kupolom koja je okičena bogatim freskama. Preko 200 000 fresaka su tu izložena, među ostalima 15 000 djela obuzima biblioteka princa Eugena od Savoyen, kao i najveća zbirka reformatorskih spisa od Martina Lutera (radno vrijeme: utorak-nedjelja 10..-18.00, četvrtak 10.00-21.00; ulaz: odrasli 7,00 €, popust 4,50 €).

    Španjolska dvorska škola jahanja
    Španjolska škola jahanja je jedina institucija svijeta koja je održala nepromijenjenu klasičnu jahačku umjetnost visoke škole od renesanse do danas. Posjetioci mogu utorkom i subotom od 10.00-12.00 biti prisutni uz muziku jutarnjem radu. Tu obrađuju i gimnasticiraju bijele pastuhe da konji ostanu zdravi i da se različiti mišići razvijaju, to je preduvjet lekcija za vježbanje visoke škole. Posjetitelji imaju mogućnost prisustvovati ophodnji španjolske jahače škole. Bliže inforamcije www.srs.at


   Stranica za ispis

   Program putovanja

   Laganiji program za najmlađe u terminu kada nema gužvi, a adventski sajam  je u punom jeku!

   U autobusu dodatna animacija za najmlađe. Neka i njima putovanje prođe u što kraćem roku.

   Hotel u Beču. Program je namjenjen svima, nema prevelike razlike od običnog dvodnevnog Beča.

   Moguć polazak Čakovec i Varaždin bez doplate.                                                     

   1. DAN | ZAGREB - BEČ

   Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Ulazimo u poznati bečki prsten koji okružuje unutarnji dio grada. Proći ćemo autobusom pored dvorca Belvedere, Opere, gradskog parka do Trga Marije Terezije gdje izlazimo iz autobusa i nastavljamo šetnju kroz dvorišta dvorca Hofburg. Prolazimo pored glasovite Albertine, hotela Sacher, prema Kapucinskoj kripti gdje se čuvaju tijela Habsburgovaca i završavamo šetnju kod poznate katedrale Sv.Stjepana, glavnog simbola Beča. Za one koji žele, odlazimo do "Time travela, atrakcije koja se skriva u podrumu starog samostana Sv.Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sad luta hodnicima. Naravno i njihov vodič. Uz njih nam pričaju i o povijesti Beča, voštane figure Franza Josepha i Sissi..idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, pa zajedno sa majstorima hodamo po skelama buduće katedrale. Po nogama nas šibaju repovi štakora koji su donjeli kugu u Beč, pucamo sa bedema u tursku vojsku i mir. Stop. Gradi se novi Beč, Mozart i Strauss grade novu povijest. A onda opet potres, sirene, rat...i na posljetku moderna Austrija. Cijela tura traje 50 minuta. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i šetnju. Možete posjetiti Kuću mora ili Prirodoslovni muzej. Predvečer odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

   2. DAN | BEČ - ZAGREB

   Doručak. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schonbrunn, jedan od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija Habsburgovaca, gdje je Marija Terezija provodila slobodno vrijeme sa svojiom brojnom djecom. Možete uz asistenciju našeg pratitelja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Nastavljamo prema Prateru, zabavnom parku za koji je još Napoleon rekao da bi ga najradije preselio iz Beča u Pariz! Vrijeme za zabavu na nekoj od brojnih atrakcija parka ili dobru hranu na zimskom sajmu. Povratak prema Zagrebu u popodnevnim satima, dolazak se očekuje u večernjim satima.

   IP-147117

   STOP BOOKING 18.11.-19.11.2017.


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, jedno noćenje u hotelu 3* u Beču, u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), doplata za jednokrevetnu sobu 190 kn po osobi, obavezna doplata ako je osoba sama u sobu, ulaznica u Schonbrunn (Imperial tour) 13,30 eur po osobi, djeca 9,80 eur po osobi – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni, ulaznica za Time travel projekciju iznosi 130 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 120 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI, putno osiguranje.

    POPUSTI I DOPLATE

    Djeca do 11,99 u pratnji dviju odraslih osoba popust 30%

    Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna)

    •        za posebno sjedalo u autobusu:

    -        1 red – sj. 3,4          100 kn

    -        2 red – sj. 5,6,7,8    100 kn

    •        za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

    Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Na ova dva polaska nema mogućnosti polaska iz Rijeke i Karlovca.

    VAŽNE INFORMACIJE

    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta

    Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

    Agencija ima pravo promijene redosljeda programa.

    Granične, vizne i zdravstvene formalnosti   

    Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

    Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40.

    Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.