Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Lisabon: city stay (K2212)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Sedam brežuljaka, stari grad, Tejo i "Electrico"

   Sjeverno od rijeke Tejo leži poznati "bijeli grad" kao diva između obronaka sedam brežuljaka na kojima je izgrađen. Ništa ostalo u Portugalu nije tako fascinantno kao scenski i ujedno povijesni grad sa svojih 500.000 stanovnika.


   Lisabon je živahna metropola s mnogo lica i proturječnosti. On je i moderan i starinski, velegradski i staroseljački, luksuzan i ruševan, arogantan i dobroćudan, europski i afrički. Tko želi čuti kako kuca srce grada ide na Rosiio, omiljeno mjesto "lisboetasa". Zadržite se u jednoj od tradicionalnih kavana, gledajte kako okno Metroa izbacuje mnoštvo ljudi, slušajte prodavače kako izvikuju čarobne brojeve obećane sreće. Između vodoskoka i taksi stanice, prodavačice cvijeća i narodnog kazališta sastaju se sve suprotnosti. Nakon izbora za "Europsku prijestolnicu kulture 1994", Lisabon je 1998. godine sa izložbom EXPO bio u centru pozornosti. Za posljednju Svjetsku izložbu u 20. stoljeću u gradu, pogotovo njegovom istočnom dijelu, srušeni su industrijski i stambeni prostori, kako bi se na tom mjestu sagradili izložbeni prostori, marina, mnogobrojni sportski tereni, luksuzni stanovi, te jedna željeznička stanica veličine pet nogometnih terena. Sa izložbom EXPO Lisabon je doživio najveću urbanu revoluciju, koja se nije dogodila od velikog potresa 1755. S europskim prvenstvom u nogometu 2004. cijela zemlja, kao i Lisabon, pokazali su svoju južnjačku dobroćudnost te su cijeli posao odradili vrlo profesionalno.
   Na putu za dovršetak modernog Lisabona nedostaje još malo prostora za razvoj, no od toga svakako imaju koristi prastara kultura i tradicija. Topografski brežuljkast stisnut grad stoji sam sebi na putu. Doživite Lisabon u nenašminkanoj bezvremenskoj stvarnosti.
   Jedan savjet za kraj: tko poznaje prometni kaos južnih metropola kao što su Rim i Madrid, ne treba se čuditi prometnom kaosu Lisabona. Najbolje je pješice istražiti slikoviti glavni grad Portugala.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan | ZAGREB - LISABON
  Polazak zrakoplova TAP Portugal TP861 na liniji Zagreb – Lisabon je u 15.25 sati. Molimo Vas da u zračnoj luci Pleso budete najkasnije 90 minuta prije leta. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Lisabonu je u 19.05 sati po lokalnom vremenu. Portugal je u zoni GMT, dakle sat pomičemo za 1 sat unatrag. Transfer do hotela u vlastitom aranžmanu i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo šetnju najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenija da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio... Noćenje u hotelu.

  2. dan | LISABON
  Nakon doručka, predlažemo cjelodnevni samostalni obilazak grada. Razgled grada najbolje je započeti na Belemu. Ne propustite pogledati samostan Sv. Jeronima, Belemsku kulu i spomenik pomorskim otkrićima. Svakako svratite u Pasteis de Belem, najpoznatiju slastičarnicu i probajte istoimeni kolač. Za povratak u centar grada ukrcajte se na “tram electrico“. Najpoznatiji tramvaj br.28 povest će vas u razgled uskim ulicama Alfame do katedrale Sa i dvorca S. Jorgea u kojem možete uživati u pogledu na nezaboravnu panoramu Lisabona. Noćenje u hotelu.

  3. dan | LISABON
  Doručak. Idealan dan da ga iskoristite za neki od fakultativnih izleta iz naše ponude (doplata) ili za odlazak do Park Nacija, nekada mjesta održavanja Expo-a, a sada parka prepunog restorana, dućana i raznih atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Dan možete iskoristiti i za shoping u nekom od brojnih dućana ili za uživanje u gastroenološkoj ponudi ovog mediteranskog grada. Lisabon je grad koji će svakako probuditi hedonista u vama. Noćenje u hotelu.

  4. dan | LISABON
  Doručak. Predlažemo da dan iskoristite za neki od fakultativnih izleta iz naše ponude (doplata) ili za vlastite programe. Navečer poslušajte fado u nekom od autentičnih restorana u Alfami ili Bairo Altu. Noćenje u hotelu.

  5. dan | LISABON - ZAGREB
  Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak do aerodroma u vlastitom aranžmanu. Preporučamo dolazak u zračnu luku najkasnije 2 sata prije leta. Polazak zrakoplova TAP Portugal TP862 na liniji Lisabon - Zagreb je u 09.05 sati. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Zagrebu je u 14.40 sati.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Povratnu zrakoplovnu kartu na liniji Zagreb – Lisabon - Zagreb s međuslijetanjem u Bologni (zrakoplov se zadržava cca 40 minuta, putnici ne izlaze iz zrakoplova), smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u izabranom hotelu u Lisabonu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

   Cijena ne uključuje
   Doplatu za jednokrevetnu sobu, dodatne obroke i usluge koji nisu navedeni u programu, putno osiguranje (preporučamo).

   Obavezne doplate po osobi
   Za zrakoplovne pristojbe 825 kn (podložno promjenama).

   Neobavezne doplate po osobi
   Poludnevni razgled Lisabona u trajanju 4 sata (svaki dan u 9.00 i 14.30 sati) 245 kn
   Poludnevni izlet Sintra, Cabo Da Roca, Cascais & Estoril u trajanju od 4 sata (svaki dan u 14.30 sati) 385 kn
   Cjelodnevni izlet Fatima, Obidos, Nazare, Alcobaca i Batalha (uključen ručak) u trajanju od 8 sati (svaki dan u 9.00 sati) 615 kn
   Cjelodnevni izlet Sintra Deluxe (uključen ručak) u trajanju od 8 sati (svaki dan u 9.00 sati) 585 kn
   Lisabon noću uz fado, folk. program i večeru u trajanju od 4 sata (srijeda u 20.00 sati) 575 kn.

   Napomena
   Svi izleti započinju i završavaju kod trga Marques De Pombal. Vođenje je na engleskom jeziku. Rezervacija ovisi o raspoloživosti. Točno vrijeme polaska se potvrđuje nakon potvrde rezervacije.