Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
Zagreb:
+385 (0)51 321 543
+385 (0)1 366 4855


ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Sicilija (AT16212) -polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus, Brod
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Sicilija (AT16212) -polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke
   Sicilija (AT16212) -polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke
   Sicilija (AT16212) -polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke
   Sicilija (AT16212) -polasci iz Zagreba, Karlovca, Rijeke
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. dan, ponedjeljak | ZAGREB/RIJEKA - LAGO DI GARDA - GENOVA - BROD
  Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati, iz Karlovca s autobusnog kolodvora u 6:00 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana!). Vožnja kroz sjevernu Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Posjet gradiću Sirmione na obali jezera Lago di Garda. Šetnja do dvorca Scaligherija, te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje uz zaustavljanja putem prema Genovi. Dolazak u luku i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Na brodu je restoran i kafeterija. Noćna plovidba.

  2. dan, utorak | BROD - PALERMO
  Doručak na brodu (grupni meni). Dan u plovidbi uz opuštanje i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u Palermo u 18:00 sati. Iskrcaj s broda i vožnja do hotela. Smještaj u hotel u Palermu. Večera. Noćenje.

  3. dan, srijeda | PALERMO I MONREALE
  Doručak. Vožnja autobusom u posjet katedrali u Monrealeu, remek-djelu normanske arhitekture iz 12. stoljeća s čuvenim mozaicima. Razgledavanje veličanstvene unutrašnjosti katedrale. U nastavku razgled Palerma uz pratnju službenog gradskog vodiča: arapsko-normanska katedrala - Kraljevska palača, bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi - maestralni Teatro Massimo - crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” koja je ovako nazvana zbog golotinje njenih skulptura. Slobodno vrijeme u središtu Palerma. Večera u hotelu. Noćenje.

  4. dan, četvrtak | PALERMO - AGRIGENTO/DOLINA HRAMOVA - OKOLICA TAORMINE
  Doručak. Vožnja kroz zelenu unutrašnjost Sicilije. Odlazak prema Agrigentu, gradu koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, uz posjet hramu Concordia, Herinom hramu, te hramu Kastora i Poluksa čiji su stupovi postali simbol grada. Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekad je bio sjedište Magne Grecije. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča. Nastavak puta kroz unutrašnjost otoka uz kraće zaustavljanje putem do Taormine. Smještaj u hotel u okolici. Večera. Noćenje.

  5. dan, petak | IZLET ETNA I TAORMINA
  Doručak. Cjelodnevni izlet  započinje vožnjom do Etne, najvišeg europskog vulkana, visokog 3350 m. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera te za kupovinu suvenira (napomene: pristup je moguć do određene visine koju određuju talijanske vlasti ili do Silvestarskih kratera samo u slučaju pogodnog vremena). Vožnja do Taormine, ”bisera Mediterana”, smještene u podnožju Monte Taura, s impresivnim pogledom na more i okolicu. Razgled ovog prekrasnog  mjesta uz službenog gradskog vodiča te odlazak u grčko-rimsko kazalište, jedno od najbolje očuvanih kazališta antičkog doba. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Povratak u hotel u okolici Taormine. Večera. Noćenje.

  6. dan, subota | IZLET CATANIA I SIRACUSA
  Doručak. Izlet u Cataniju, najvažniji grad istočne strane otoka. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: obilazak barokne katedrale posvećene sv. Agati, koja gleda na prekrasni trg Piazza del Duomo, zajedno s palačom del Municipio i palačom dei Chierici. Razgled se nastavlja s palačom Biscari (izvana), benediktinskim samostanom i ostalim crkvama koje se nalaze na “Via dei Crociferri”. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Poslijepodne vožnja do Siracuse, nekad moćne grčke kolonije koja je bila najžešći protivnik Atene i Rima i koja je živi spomenik svoje povijesti. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: grčki teatar, Ieronov oltar i Dionizovo uho samo su dio umjetničkog blaga sačuvanog u ovom prekrasnom gradu. Otok Ortigia povezan s kopnom mostom Ponte Nuovo svjedok je bogate prošlosti, sa svojom prekrasnom baroknom arhitekturom od koje vrijedi izdvojiti katedralu koja se uzdiže na ostacima antičkog hrama koji je bio posvećen božici Ateni. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Povratak u hotel u okolici Taormine. Večera. Noćenje.

  7. dan, nedjelja | OKOLICA TAORMINE - CEFALU - PALERMO - BROD
  Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja uz obalu preko Messine do grada Cefalu, smještenog na izuzetnom položaju uz obalu. Nekad malo ribarsko selo, a danas povijesni gradić s brojnim malim restoranima i suvenirnicama smještenim uz plažu i šetalište uz more. Šetnja glavnom ulicom Corso Ruggero do katedrale poznate po prekrasnim mozaicima s velikim likom Krista Pantokratora. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta do Palerma. Ukrcaj na brod u večernijim satima i smještaj u kabine. Odlazak broda predviđen je u 20 sati. Na brodu je restoran i kafeterija. Noćna plovidba.

  8. dan, ponedjeljak | BROD - CIVITAVECCHIA - RIJEKA/ZAGREB
  Doručak na brodu (grupni meni). Uplovljavanje u luku Civitavecchia u 9 sati i iskrcaj s broda. Vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.


  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus
  • Brod

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz turističkim autobusom, turističkog pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona (doručak i večera u 3 slijeda): 2 noćenja u Palermu i  3 noćenja u okolici Taormine, 1 noćenje s doručkom  na putničkom brodu Genova -Palermo u dvokrevetnim unutarnjim kabinama,1 noćenje s doručkom na putničkom brodu Palermo-Civitavecchia u dvokrevetnim unutarnjim kabinama,službene gradske vodiče u Palermu, Monrealeu, Cataniji, Siracusi, Dolini hramova i Taormini, sve izlete i razglede prema programu putovanja, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

   Cijena ne uključuje
   Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

   Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

   Napomene
   Putnici su prilikom prijave obavezni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci potrebni za brodske liste putnika). Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu, dok veća prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji se ukrcava na brod.Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

   Cijena ulaznica (prema stanju iz siječnja 2012., mogu biti podložne promjeni):
   Siracusa: Arheološki park  8 EUR; 
   Taormina: Teatro Greco  6 EUR; 
   Palermo: Cappella Palatina  7 EUR, Katedrala 2 EUR; 
   Monreale:klaustar samostana 6 EUR; 
   Agrigento:Dolina hramova 8 EUR.  
   Ulaznice se plaćaju na licu mjesta.